feest van inclusiviteit

Trots en ontroerd waren we zaterdag 1 juni toen de deelnemers van Stichting Pierrot, een vrijwilligersorganisatie die wekelijks danslessen verzorgt voor ruim honderd deelnemers met een verstandelijke beperking en/of een autismestoornis, de sterren van de hemel dansten.

Het was een groot feest voor het 40 jarig jubileum van Stichting Pierrot. Maar naast het jubileum vierden we ook een ander feest; Het Feest van Inclusiviteit. Waar samen dromen, samen vieren en samen strijden centraal stonden. Inclusiviteit of inclusie is een begrip wat we moeten vieren, maar ook waar we voor moeten strijden om het recht te blijven doen. Daarom was 1 juni de kick-off van een groter project. Een project waarin we samen dromen van talentonwikkeling en het zichtbaar maken van dit talent. Om deze dromen waar te maken zijn we al druk bezig met de volgende stappen.

Wij willen alle deelnemers, vrijwilligers, betrokkenen en partners bedanken. Pieter van der Zweep bedankt voor het feest wat jij met de deelnemers en vrijwilligers op het podium hebt neergezet. Ook speciale dank voor de aanwezigheid van wethouder Nick Derks. Voor de organisatie danken wij de professionals van Tim Koldenhof Producties & Joji School of Arts. Wij kijken uit naar al het moois wat het vervolg van dit project gaat brengen!

NIEUWS

 • feest van inclusiviteit

  14-06-2024

  Trots en ontroerd waren we zaterdag 1 juni toen de deelnemers van Stichting Pierrot, een vrijwilligersorganisatie die wekelijks danslessen verzorgt voor ruim honderd deelnemers met een verstandelijke beperking en/of een autismestoornis, de sterren van de hemel dansten. Het was een groot feest voor het 40 jarig jubileum van Stichting Pierrot. Maar naast het jubileum vierden […]

  Lees meer
 • Emoji groot succes

  14-06-2024

  Afgelopen maand speelden we met het project Kairos de voorstelling Emoji in Theater & Concert Orpheus. Apeldoornse kwetsbare jongeren van verschillende achtergronden vertaalden hun emoties naar dans, zang en theater. Verschillende zangnummers, choreo’s en sketches wisselden elkaar af. Alle jongeren hebben één ding gemeen: zij leggen hun hart en ziel in de voorstelling om het […]

  Lees meer
 • Voorstelling emoji

  15-05-2024

  voorstelling emoji De theatergroep Kairos speelt op woensdag 22 mei de voorstelling Emoji in Theater Orpheus. Het woord Emoji betekent letterlijk: afbeelding + karakter. Hiermee kun je een emotie, gevoel of antwoord verwoorden in de vorm van een afbeelding.In deze montagevoorstelling staan emoties centraal. Apeldoornse jongeren van verschillende achtergronden vertalen hun emoties naar zang, dans […]

  Lees meer
 • Kijkje in het onderwijs

  10-01-2024

  kijkje in het onderwijs Wist je dat we veel activiteiten verzorgen in zowel het primair als voortgezet onderwijs? Bekijk hier een impressie wat we zoal doen op verschillende basisscholen. Interesse om eens samen te werken? Klik dan hier voor onze website.

  Lees meer
 • Burgemeester bezoekt voorstelling dok

  10-01-2024

  Burgemeester bezoekt voorstelling dok Burgemeester van Apeldoorn, Ton Heerts, bezocht onlangs de voorstelling De Onbegrensde Kinderen in De Zwitsalhal. Na afloop ging hij met de jonge spelers in gesprek over het thema Vrijheid. ”Waar voel jij je vrij?”, vroeg de burgemeester. Verschillende antwoorden als ”Op school” en ”Met vrienden” kwamen naar voren. De burgemeester was […]

  Lees meer
 • Workshop van Juvat

  10-01-2024

  Workshop van juvat Danser, acteur en presentator Juvat Westendorp was onlangs te gast bij de jongeren van Kairos voor een workshop. De workshop stond in het teken van contact maken met de ander, samenwerken, zelfvertrouwen en lekker in je vel zitten. Een van de lessen is dat je elkaar op het podium nodig hebt om […]

  Lees meer
 • Vluchtelingen kinderen maken theater voorstelling

  22-10-2023

  Dit najaar onthult Het Gelders Productiehuis een onvergetelijk project genaamd ‘De (On)begrensde Kinderen’. In samenwerking met nieuwkomers (gevluchte kinderen), Nederlandse jeugd en getalenteerde professionals komen verhalen en ervaringen samen in een unieke voorstelling.

  Lees meer
 • Schrijf je in voor Kairos!

  04-09-2023

  Hou jij van dans, zang en theater? Dan is KAIROS wat voor jou! Kairos betekent nieuwe kansen pakken op het juiste moment. Meedoen is voor jou zeker een kans!Je hoeft maar aan een van bovenstaande punten te voldoen om in aanmerking te komen voor deelname.

  Lees meer
 • Kairos speelt WAKE UP

  04-04-2023

  AKE UP!
  Op zondag 14 mei speelt de cast van Kairos de voorstelling WAKE UP!
  WAKE UP! is een voorstelling over vijf werknemers, werkzaam in een telefoonbedrijf, die de dromen van anderen kunnen waarmaken.

  Lees meer
 • Meld je aan voor KAIROS!

  16-02-2023

  Hou jij van dans, zang en theater? Dan is KAIROS wat voor jou! Kairos betekent nieuwe kansen pakken op het juiste moment. Meedoen is voor jou zeker een kans!

  Lees meer
 • Voorstelling Kairos in de maak

  03-02-2023

  Op dit moment zijn wij druk bezig met de productie van alweer de derde Kairos voorstelling. Een enthousiaste groep jongeren komt wekelijks bij elkaar op maandag, woensdag en zaterdag voor de repetities van de nieuwe productie onder leiding van Emma, Anne en Anna.

  Lees meer
 • KAIROS krijgt vervolg!

  29-09-2021

  Hou jij van dans, zang en theater? Dan is KAIROS wat voor jou! Kairos betekent nieuwe kansen pakken op het juiste moment. Meedoen is voor jou zeker een kans!

  Lees meer
 • Apeldoornse risico jongeren krijgt vervolg

  20-09-2021

  Het theaterproject Kairos waarbij Apeldoornse risicojongeren lessen volgen in dans, zang en theater krijgt een tweejarig vervolg.

  Afgelopen seizoen vond de pilot plaats. Zeven maanden lang krijgen Apeldoornse risicojongeren en jongvolwassenen de kans dans, zang- en theaterlessen te volgen onder professionele begeleiding.

  Lees meer
 • Livestream KAIROS in Theater Orpheus

  15-06-2021

  Op donderdag 17 juni om 18.30 uur staat de voorstelling KAIROS, in samenwerking met Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn eindelijk in Theater Orpheus. Vanwege de Corona maatregelen wordt er een livestream georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen voor 5 euro hier tickets bestellen.

  Lees meer
 • Leun op mij

  08-03-2021

  De jongeren van KAIROS, het theaterproject i.s.m. Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn, hebben een cover gemaakt van het nummer Leun op mij. Vanwege het kwetsbare karakter van de doelgroep mag het project ondanks de Corona maatregelen doorgaan.

  Lees meer
 • Masterclass Vajèn en Juvat

  22-01-2021

  In december waren danser Juvat Westendorp en musicalster Vajèn van den Bosch te gast bij het project Kairos.Zij gaven de deelnemende zwerfjongeren een masterclass. Vajèn werkte onder begeleiding van muzikanten aan het nummer ”Bitterzoet” wat de deelnemers één voor één mochten zingen.

  Lees meer
 • KAIROS van start!

  04-11-2020

  Zojuist is het project KAIROS van start gegaan. Vrij vertaald uit de Griekse mythologie naar: ”nieuwe kansen pakken op het juiste moment”.

  In samenwerking met Stichting Zwerfjongeren Apeldoorn krijgen Apeldoornse risicojongeren 7 maanden lang les in theater, zang en dans.Het project wordt afgesloten met een zelfgemaakte voorstelling in het theater waarin hun persoonlijke verhalen zijn verweven.

  Lees meer
 • Sing, Dance & Act!

  04-11-2020

  Komende 2 schooljaren is Het Gelders Productiehuis een nauwe samenwerking aangegaan met het Veluws College Cortenbosch.
  In het project Sing, Dance & Act! krijgen brugklassers in schooljaar 2020-2021 en 2021-2022 alle ruimte om zich creatief te ontwikkelen binnen de podiumkunsten.

  Lees meer