Vluchtelingenkinderen maken theatervoorstelling

Dit najaar onthult Het Gelders Productiehuis een onvergetelijk project genaamd ‘De (On)begrensde Kinderen’. In samenwerking met nieuwkomers (gevluchte kinderen), Nederlandse jeugd en getalenteerde professionals komen verhalen en ervaringen samen in een unieke voorstelling. Kinderen krijgen de kans om hun talenten te laten schiteren op het podium en om gezamenlijk de betekenis van ‘vrijheid’ te verkennen, waarbij ieders perspectief wordt gehoord en gevierd. Dit project heeft als doel om mensen te inspireren om na te denken over het begrip ‘vrijheid’ en om openhartig te spreken over wat ‘vrijheid’ voor ieder van hen betekent.
De deelnemende vluchtelingenkinderen zijn afkomstig uit landen zoals Oekraïne, Syrië en Eritrea, waar ze moesten vluchten vanwege verschillende redenen, zoals conflict, onderdrukking en onveiligheid. Het is actueler dan ooit om hun verhalen te delen en bewustwording te creëren over de uitdagingen waar vluchtelingen wereldwijd mee te maken hebben.
Voor dit project wordt samengewerkt met herinneringscentrum Het Apeldoornsche Bosch, museum CODA, De Zwitsalhal, Joji school of Arts, Wereldschool De Vlinder en de Hugo de Grootschool. Deze samenwerkingen dragen bij aan het versterken van de banden tussen diverse gemeenschappen en het stimuleren van wederzijds begrip tussen nieuwkomers en de Nederlandse maatschappij.
Dit project is van groot belang omdat het ons herinnert aan de universele waarde van vrijheid. Vrijheid is een recht dat we vaak als vanzelfsprekend beschouwen, maar voor vluchtelingen is het vaak een kostbaar goed dat ze hebben moeten opgeven. Door hun verhalen te delen en gezamenlijk te verkennen wat vrijheid betekent, worden we ons bewust van de waarde ervan en van de uitdagingen waarmee vluchtelingenkinderen worden geconfronteerd.

Datum en tijd: Maandag 27 november 2023 om 09:45 uur | 11:15 uur | 12:45 uur | 18:00 uur.
Locatie: Het Zwitsaltheater op het Zwitsalterrein, Vlijtseweg 126B, Apeldoorn. Parkeer gratis op het Zwitsalterrein; volg ingang Noord en rijd door tot het einde.
Prijs: Slechts €5,50 per persoon, geschikt vanaf 10 jaar.
Reserveringen: Boek uw plaats voor ‘De (On)begrensde Kinderen’ op de website van het Zwitsaltheater: htps://tickets.dezwitsalhal.nl/
We kijken ernaar uit u te verwelkomen op deze inspirerende avondvoorstelling en samen met u te ontdekken wat vrijheid werkelijk inhoudt. Voor persinformatie en interviewverzoeken, neem contact op met:
Ilse Voerman Projectleider De (On)begrensde Kinderen 06 – 13 09 01 42

beeldmerk-onbegrensdekinderen