Beleidsplan

[vc_row type=”full_width_background” full_screen_row_position=”middle” column_margin=”default” bg_color=”#ffffff” scene_position=”center” text_color=”dark” text_align=”left” top_padding=”5%” bottom_padding=”2%” overlay_strength=”1″ shape_divider_position=”bottom” bg_image_animation=”none” shape_type=””][vc_column column_padding=”no-extra-padding” column_padding_position=”all” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_link_target=”_self” column_shadow=”none” column_border_radius=”none” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” tablet_text_alignment=”default” phone_text_alignment=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none” enable_animation=”true” animation=”fade-in-from-bottom”][vc_row_inner column_margin=”90px” text_align=”left”][vc_column_inner column_padding=”padding-3-percent” column_padding_position=”top-bottom” background_color_opacity=”1″ background_hover_color_opacity=”1″ column_shadow=”none” column_border_radius=”none” column_link_target=”_self” width=”1/1″ tablet_width_inherit=”default” overlay_strength=”0.3″ column_border_width=”none” column_border_style=”solid” bg_image_animation=”none” enable_animation=”true” animation=”fade-in-from-bottom”][vc_column_text css=”.vc_custom_1587899952263{margin-bottom: 10px !important;padding-right: 10% !important;}”]

Beleidsplan

[/vc_column_text][vc_column_text css=”.vc_custom_1588232744498{padding-right: 10% !important;}”]Het Gelders Productiehuis is een vernieuwend en ambitieus gezelschap binnen de podiumkunsten. Het gezelschap – gevestigd op het Zwitsalterrein in Apeldoorn – maakt producties voor en mét bijzondere doelgroepen in de vrijetijdsector en het kunstonderwijs. Dit alles met een regionaal karakter.

Hieronder vindt u ons beleidsplein per 2022.

Stichting Het Gelders Productiehuis heeft de volgende kerndoelen:

  1. Doel van de stichting is:

Het bevorderen van de kennismaking met en deelname aan kunst en cultuur(projecten) bij onder andere personen die daar doorgaans – om diverse redenen – niet of minder mee in aanraking komen.

  1. De stichting tracht haar doel onder meer te realiseren door:

Het bedenken, bijeenbrengen, uitvoeren, begeleiden en organiseren van sociaal-maatschappelijke respectievelijk publieksgerichte multidisciplinaire projecten op het gebied van (cultuur)educatie, (muziek)theater, zang en dans, zoals (maar niet uitsluitend):

–        het organiseren van muziek- en theaterprojecten voor ouderen, zwerfjongeren, LHBTIQ+ personen, of jongeren uit minder draagkrachtige gezinnen die anders niet in aanraking komen met kunst en cultuur;

–       het verzorgen van kunst-, (muziek)theater-, zang- en danslessen bij onderwijsinstellingen en het aangaan van samenwerkingen met onderwijsinstellingen op dit gebied.

Missie
Wij zijn een ondernemend en innoverend productiehuis. Wij hebben een breed artistiek en populair aanbod voor diverse doelgroepen. Het is onze missie om mensen de podiumkunsten te laten beoefenen op het gebied van zang, dans en theater.
Wij investeren in duurzame samenwerkingen met onderwijsinstellingen, culturele instellingen, creatieve ondernemers en andere kunstvakbeoefenaars.

Visie
Het Gelders Productiehuis gelooft erin dat kunst en cultuur toegankelijk moet zijn voor alle lagen van de bevolking, ongeacht leeftijd, ras, opleiding, geloofsovertuiging of geaardheid. Centraal staat het benaderen van en samenwerken met inwoners van Gelderland.

Over ons
Het Gelders Productiehuis is een jong en ambitieus gezelschap binnen de podiumkunsten. Gevestigd op het Zwitsalterrein in Apeldoorn, maar met een regionaal karakter, maakt het gezelschap producties voor uiteenlopende en bijzondere doelgroepen in de vrijetijdssector en het kunstonderwijs.
Het Gelders Productiehuis is opgericht door Joji Na en Tim Koldenhof. Wij hebben jarenlange ervaring in de theaterwereld, onderwijs- en evenementenbranche. Het is onze missie om verschillende doelgroepen te interesseren voor de podiumkunsten. Dit doen we door toegankelijk en laagdrempelig theater te maken. We laten ons hierbij leiden door de actualiteit, onze open blik op de samenleving en verbeeldingskracht. We staan dicht bij onze doelgroep, en putten voornamelijk uit persoonlijke verhalen.
Daardoor hebben onze projecten altijd een zekere urgentie en een grote mate van herkenbaarheid. De projecten worden gemaakt voor zowel (theater)zalen, buurthuizen, klaslokalen of andere optreedlocaties. Naast autonome (montage)voorstellingen wordt er ook gewerkt aan vrije bewerkingen van bestaand repertoire.
Onze focus betreft kinderen en jongeren, omdat wij geloven dat de interesse voor de podiumkunsten begint met het enthousiasmeren van de nieuwe generatie.
Daarnaast is onze kracht het samenbrengen van het professionele werkveld met amateurs.
Het doel is om jaarlijks tenminste twee producties op de planken te brengen met een sociaal-maatschappelijk karakter.

Bestuur
Het bestuur bestaat uit een zakelijk directeur en een artistiek directeur. Daarnaast bestaat de Raad van Toezicht uit een voorzitter, penningmeester/secretaris en een gewoon lid. Zowel het bestuur als de Raad van Toezicht ontvangt voor hun bestuurswerk geen (onkosten)vergoeding.

Werkwijze
Het bestuur komt twee keer per jaar bijeen om de plannen van het betreffende seizoen te bespreken en te evalueren en vooruit te blikken op het komende seizoen. De geplande vergaderingen vinden plaats in mei en november.

Communicatie
Het Gelders Productiehuis informeert belangstellenden via de website over haar activiteiten.
Daarnaast worden er nieuwsbrieven per mail verstuurd. Geïnteresseerden worden via social media op de hoogte gehouden van lopende projecten.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]

blijf op
de hoogte

<?php echo esc_attr_e( '<?php echo esc_attr_e( \'<?php echo esc_attr_e( \\\'Success\\\', \\\'Het Gelderse Productiehuis\\\' ); ?>\', \'Het Gelderse Productiehuis\' ); ?>', 'Het Gelderse Productiehuis' ); ?>

Bedankt voor je aanmelding

<?php echo esc_attr_e( '<?php echo esc_attr_e( \'<?php echo esc_attr_e( \\\'Error\\\', \\\'Het Gelderse Productiehuis\\\' ); ?>\', \'Het Gelderse Productiehuis\' ); ?>', 'Het Gelderse Productiehuis' ); ?>

Sorry! Er ging iets mis…